Industriële grootverbruiker van elektriciteit

Heeft u flexibele productieprocessen binnen uw bedrijfsvoering? Weet dan dat u hier geld mee kunt verdienen. Als gevolg van de toename van de het aandeel duurzaam opgewekte elektriciteit worden de prijsverschillen voor elektriciteit gedurende de dag steeds groter. Op zonnige dagen met veel wind kunt u zelfs geld ontvangen door energie te verbruiken. Heeft u veel flexibel vermogen, dan kunt u deze capaciteit tevens tegen een vergoeding beschikbaar stellen voor de balanshandhaving van ons elektriciteitsnet. Repowered helpt u graag op weg om te bepalen op welke manier u waarde kunt creëren door op een slimme manier energie te gebruiken.

Genereer inkomsten uit slim energieverbuik

Als grootverbruiker van elektriciteit zijn er verschillende mogelijkheden om waarde te generen door aanpassing van uw energieverbruik:

  • Energie besparen waar mogelijk
  • Verhogen eigen verbruik van opgewekte zonnestroom
  • Verkleinen en besparen op uw netaansluiting
  • Elektriciteitsverbruik mee laten bewegen met marktprijs (Demand Response)
  • Capaciteit beschikbaar stellen aan de netbeheerder
  • Elektrificatie van bedrijfsprocessen

Als grootverbruiker van energie denkt u vast al na over mogelijkheden om energie te besparen. Een logische en belangrijke eerste stap. Wist u dat u ook op uw energiekosten kunt besparen door deze slimmer in te zetten.

Direct verbruik opgewekte zonnestroom

Heeft u al zonnepanelen of denkt u na over installeren van een zonne-installatie? Dan is het goed om te kijken hoe u zoveel mogelijk van de opgewekte stroom direct zelf te kunnen gebruiken. Door het verhogen van het gelijktijdig verbruik verhoogt u de waarde van de opgewekte stroom en bespaart u op energiekosten, belasting en netbeheerskosten. Repowered helpt u graag om de zonnestroom zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Optimalisatie energieverbruik

In veel energiecontracten wordt onderscheid gemaakt tussen dag- en nachttarieven voor de afrekening van de geleverde elektriciteit. Op de groothandelsmarkt voor elektriciteit heeft elk uur van het jaar een andere prijs. De prijsverschillen binnen de dag worden steeds groter, waardoor het loont om uw verbruiksprofiel hierop aan te passen. Heeft u flexibele bedrijfsprocessen of mogelijkheden om uw energieverbruik te verschuiven, dan laten wij u graag zien hoe u waarde kunt halen uit vraagsturing, ook wel Demand Response genoemd.

Elektrificatie energieverbruik

Naast optimalisatie van uw huidige elektriciteitsvraag, liggen er mogelijkheden in slimme elektrificering van uw warmte- en mobiliteitsvraag. Door de combinatie te maken met eigen opwekking kunt uw energiekosten verlagen en tegelijkertijd verder verduurzamen.

Wilt u weten wat u kunt verdienen door slimme vraagsturing?

Doe de flexcheck.

Naar de flexcheck