Verlaging piekproductie van pv-installatie

Heeft u plannen voor een zonproject, dan is het belangrijk om een goede verhouding tussen de grote van de installatie en de aansluiting op het net te kiezen. In steeds meer gevallen vormt de beschikbare netcapaciteit de omvang van het park. Vanuit Repowered kunnen wij u helpen om het maximale rendement uit uw aansluiting te halen.

Peakshaving, de voordelen

  • Groter zonproject op kleine aansluiting
  • Besparing aansluit- en transportkosten
  • Verhoog de waarde van de opgewekte stroom
  • Help mee het elektriciteitsnet in balans te houden

Meer vermogen op dezelfde aansluiting

Het maximale vermogen van het een zonne-installatie wordt slechts een aantal uren per jaar gehaald, het loont dan ook om de verhouding tussen het piekvermogen van het park en te contracteren netcapaciteit te optimaliseren. Door op een slimme manier de piekbelasting verder te verlagen kunt u besparen op de benodigde aansluit- en transportkosten. Denk hierbij aan toevoegen van opslag of curtailment. Repowered rekent de mogelijkheden graag voor u door.

In het conceptadvies voor de SDE++ 2021 introduceert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), waarmee de toevoeging van opslag of conversie naar waterstof wordt gestimuleerd. Wij helpen u graag om te verkennen welke mogelijkheden uitgestelde levering er voor uw project zijn.

Wilt u weten hoe u een groter project kunt realiseren?

Doe de flexcheck.

Naar de flexcheck