Lokale benutting opgewekte zonnestroom

Heeft uw bedrijf zonnepanelen op het dak, dan is het in de meeste gevallen gunstig om de opgwekte stroom zoveel mogelijk direct zelf te gebruiken. Over de direct gebruikte stroom hoeft u namelijk geen energiebelasting en transportkosten te betalen. De zelf opgewerkte energie levert u hiernaast meer op als u het zelf gebruikt dan terug levert aan het net.

Voordelen direct verbruik zonnestroom

  • Verhoog het rendement van uw project
  • Verlaag energierekening
  • Bespaar energiebelasting
  • Bespaar transport- en aansluitkosten
  • Verduurzaam uw energieverbruik

Verhoog het eigen gebruik van uw opgewekte zonnestroom

Heeft u reeds geïnvesteerd in een zonnepanelen op bedrijfspand of bent u van plan dit te gaan doen? Repowered helpt u graag om te bepalen hoe u de opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf kunt benutten.

Flexibiliteit huidige productieprocessen

Hierbij kijken we in hoeverre u flexibiliteit heeft in uw huidige verbruik, denk hierbij aan koeling welke u binnen bepaalde grenzen kunt afstemmen op de opgewekte zonnestroom.

Elektrificatie en opslag

Daarnaast bekijken we de mogelijkheden om processen of vervoer te elektrificeren, denk aan elektrisch vervoer welke wordt opgeladen op zonnestroom. Tot slot bekijken we ook of het voor u interessant is om een batterij te plaatsen waarmee u de opgewekte zonnestroom opslaat en inzet op momenten dat u het nodig heeft.

Wilt u weten hoe u meer zonnestroom zelf kunt verbruiken?

Doe de flexcheck.

Naar de flexcheck