Verhoging opbrengst zonne-installatie

Bij het ontwerp van uw zonnepark is een optimale dimensionering belangrijk. Door het toevoegen van een batterijsysteem is het mogelijk om zonnepark nog verder te optimaliseren om daarmee extra waarde te genereren. Repowered laat u graag zien welke mogelijkheden er zijn voor uw zonnepark, tevens hebben wij de ervaring om samen met u een project te realiseren en de flexibiliteitswaarde zo optimaal mogelijk te vermarkten.

Haal meer waarde uit uw zonnepark

  • Verlaag uw aansluit- en transportkosten
  • Verbeter uw opwekprofiel
  • Genereer aanvullende opbrengsten uit energiehandel
  • Benut de flexibiliteitswaarde op de landelijke balanceringsmarkten
  • Ondersteuning in het voorkomen van lokale congestie

Optimaliseer uw duurzame energieproductie

Optimalisatie netaansluiting

Naast de juiste oriƫntatie speelt ook de optimale verhouding tussen het piekvermogen van het park en de netaansluiting een belangrijke rol. In veel gevallen kan zonder veel productieverlies de benodigde netcapaciteit worden verkleind, hiermee bespaart u op kosten voor netaansluiting en kunt u ook uit met een kleinere omvormer. Door toevoeging van een batterijsysteem kunt u de piekbelasting verder verlagen en kosten besparen.

Verbeter uw profiel

Door opgewekte stroom op piekmomenten op te slaan en op een later moment terug te leveren, verbetert u ook het profiel en daarmee de waarde van uw zonne-installatie. Hiernaast ontstaat een aanvullend businessmodel door op momenten met lagere elektriciteitsprijzen de batterij op te laden en deze op momenten met hogere verbruikspieken te ontladen.

Wordt actief op de capaciteitsmarkt

Tot slot kunt u door toevoeging van een batterij ook actief participeren op de onbalansmarkt of vermogen beschikbaar stellen voor landelijke balanshandhaving, waarmee u een aanvullende inkomstenbron creƫert. Ook op lokaal niveau kunt u de beschikbare flexibiliteit inzetten om congestie te voorkomen.

Direct weten hoe u meer waarde uit uw zonnepark kunt halen?

Doe de flexcheck.

Naar de flexcheck