Repowered

Wij zijn Repowered

Hernieuwbare energie op het juiste moment, op de juiste plaats en tegen de juiste prijs. Daar staan wij voor.

Welkom in de nieuwe energiewereld

Van een traditioneel centraal vraaggestuurd energiesysteem bewegen we ons naar een decentraal aanbodgestuurd systeem. De verdere integratie van niet stuurbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, zorgt in een toenemende mate voor behoefte aan flexibiliteitsoplossingen. De markt voor flexibiliteit wordt traditioneel ingevuld door fossiele energiecentrales. Repowered ontwikkelt flexibiliteitsoplossingen dicht bij de bron.

Over Repowered

Repowered is opgericht in 2019 door Jeroen van den Berg, Dirk Jan Masselink en Gerard Martinus. Gezamenlijk hebben we meer dan 50 jaar ervaring in de energiewereld en de handen ineen geslagen en krachten gebundeld om concrete flexibiliteitsoplossingen te ontwikkelen voor de energiemarkt van de toekomst. Vanuit ons kantoor in Groningen helpen we overheden, bedrijven en lokale energie-initiatieven om de transitie naar een duurzaam energiesysteem vorm te geven.

repowered

Jeroen van den Berg - Co-Founder

Jeroen van den Berg - Co-Founder

Jeroen van den Berg studeerde Technische Natuurkunde en Technische Bestuurskunde in Delft en is ruim 15 jaar actief binnen de energiesector als analist, crisismanager en algemeen manager. In 2009 heeft Jeroen de stap gemaakt naar de Energy Valley regio als programmamanager van het Kenniscentrum Energie van de Hanzehogeschool Groningen. In 2012 is Jeroen gestart met de realisatie van EnTranCe waar hij tot 2017 als directeur heeft gewerkt. Tussen 2017 en 2019 heeft Jeroen gewerkt als sr. business developer duurzame energie bij TNO.

jeroen@repowered.nl

06-13652853

Dirk Jan Masselink - Co-Founder

Dirk Jan Masselink - Co-Founder

Dirk Jan heeft ruime ervaring in de energiemarkt, waar hij verschillende marktpartijen heeft geholpen bij de transitie naar een flexibel, duurzaam en decentraal energiesysteem. Inhoudelijk heeft Dirk Jan ruime kennis rondom de thema’s flexibiliteit, smart grids en lokale energiesystemen. Dirk Jan haalt energie en motivatie uit het bedenken, evalueren en implementeren van nieuwe business concepten op het gebied van duurzame energie en mobiliteit. Als co-founder van ServiceHouse heeft hij ervaring als ondernemer. Doordat Dirk Jan voor zowel energieleveranciers, netbeheerders en overheden heeft gewerkt, is hij in staat om energievraagstukken vanuit een brede multidisciplinaire invalshoek aan te pakken. Kerncompetenties liggen op het vlak van strategievorming, business development en programmamanagement.

dirkjan@repowered.nl

06-12035082

Alfred Rodenboog - Data Scientist

Alfred Rodenboog - Data Scientist

Alfred studeert Chemical Engineering en Technology and Operations Management in Groningen. Hij haalt energie uit het bedenken van slimme oplossingen voor business cases met een maatschappelijke waarde. Door zijn combinatie aan studies heeft hij zowel ervaring met de technische als de commerciële aspecten van een business case en is hij in staat snel de kansen en gevaren in kaart te brengen. In 2019 is hij vanuit zijn Masterscriptie over het verminderen van netcongestie met behulp van opslag begonnen met het werken voor Repowered. Tegenwoordig houdt hij zich bij Repowered bezig met het optimaliseren van duurzame productie, verbruik en opslagsystemen met een modelmatige aanpak.

alfred@repowered.nl

06-25328296

Jeroen Jansen - Junior Advisor

Jeroen Jansen - Junior Advisor

Jeroen Jansen studeert Energy & Environmental Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen. In deze master richt hij zich op Sustainable Energy, zowel op systeem- als technologisch niveau. Zijn technische kennis ligt dan ook voornamelijk bij duurzame energieopwekking, energie utilisatie en het modelleren van energiesystemen. Naast zijn studie heeft Jeroen als Business Development Assistant bij Solarfields gewerkt, waar hij de ontwikkeling van duurzame projecten op een commercieel vlak heeft kunnen doorgronden. Met de technische kennis uit zijn studie en de commerciële ervaring bij Solarfields, wil Jeroen een bijdrage kunnen leveren aan het optimaal koppelen van vraag en aanbod in de energietransitie. Bij Repowered zal hij zijn afrondende master thesis schrijven en daarnaast projectmatig functioneren als junior advisor.

jeroen.jansen@repowered.nl

06-21404434

David Verweij - Junior Advisor

David Verweij - Junior Advisor

David Verweij studeert momenteel Small Business & Entrepreneurship aan de Rijkuniversiteit Groningen. Naast deze master in management volgt hij extra vakken op het gebied van Sustainability, om zijn kennis over dit onderwerp verder te verbreden. Met zijn specifieke commerciële kennis en ervaring op het gebied van marketing, commercie en start-ups hoopt David Repowered te helpen bij het zetten van de volgende stap. Hij haalt energie uit contact met andere bedrijven en mensen die betrokken en gemotiveerd zijn om onze wereld een stukje groener te maken. Volgens hem is het de hoogste tijd om de energie-transitie definitief in gang te zetten met flexibiliteitsoplossingen die voor een ieder toegankelijk zijn. De aankomende periode zal hij zijn afrondende master thesis bij Repowered schrijven. Daarnaast wordt hij projectmatig ingezet als junior advisor.

david@repowered.nl

06 22202466

Robin Hermes - Data Scientist

Robin Hermes - Data Scientist

Robin Hermes heeft de studies Artificial Intelligence en Sustainable Entrepreneurship aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond, waardoor hij vanuit technisch, commercieel en maatschappelijk oogpunt naar de energietransitie en flexibiliteitsoplossingen kijkt. Tijdens zijn werk als Software Engineer bij Slimmer AI en Asset Manager bij Solarfields heeft hij de nodige ervaring op het gebied van IT-oplossingen en duurzame energie opgedaan. Robin zet deze gecombineerde ervaring nu graag in om de complexe uitdagingen in de energietransitie aan te gaan met de inzet van innovatieve en datagedreven oplossingen.

robin@repowered.nl

0621385219

Sybren Jansma - Senior Advisor

Sybren Jansma - Senior Advisor

Sybren Jansma is 3-voudig Olympiër als bobsleeër en studeerde Human Technology en Milieu en Natuurwetenschappen. Na zijn sportcarrière is hij zich gaan richten op duurzaamheid. Inhoudelijk heeft Sybren in het verleden verschillende projecten rondom de optimalisatie van de biogasketen gedaan om biogas zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren, transporteren en te gebruiken. De laatste jaren heeft hij kennis opgedaan in de energiemarkt aan de leverancierskant als business developer en met name gewerkt aan het opzetten van een propositie rondom slim en flexibel laden van elektrische voertuigen. Sybren wil graag direct een bijdrage leveren aan het versnellen van de energietransitie. Het direct kunnen implementeren van innovatieve oplossingen is hierin essentieel en dat is precies wat Repowered doet.

sybren@repowered.nl

+31 641 84 22 51