Waterstof

Waterstof is met een enorme opmars bezig in de energietransitie. Er gebeurt dan ook veel met waterstof op allerlei gebieden. Cv-ketels, bussen en personenauto’s worden erop aangedreven, maar ook gasgestookte centrales zoals in Eemshaven worden omgebouwd tot waterstofcentrales. Repowered denkt graag met u mee wat waterstof voor u kan betekenen.

Waterstof, de voordelen

  • Zonne-installatie aansluiten zonder netcapaciteit
  • Makkelijker op te slaan

Geïntegreerde waterstofproductie vanuit zonnepark

In Noord-Nederland zijn er torenhoge ambities op het vlak van duurzame energieproductie. Dat is mooi, maar niet altijd en overal goed in te passen in het net. Omzetting van zonnestroom in waterstof kan dan een effectieve manier zijn om toch meer duurzame energieproductie te bewerkstelligen.

Meer over Geïntegreerde waterstofproductie vanuit zonnepark
Alle cases

Waterstof

Inleiding

Als er sprake van netcongestie is en u niet de mogelijkheid heeft om alle elektriciteit van uw zonne-installatie zelf te gebruiken, dan kan waterstofproductie mogelijk een oplossing voor u zijn. Met behulp van een elektrolyser kan de elektriciteit worden omgezet naar groene waterstof, wat makkelijk is op te slaan dan elektriciteit.

Case XYZ

Leverancier onafhankelijk

Repowered onderzoekt voor uw specifieke casus de meest geschikt oplossing en is niet gebonden aan één leverancier of specifieke technologie. We hebben intensieve contacten met verschillende partners die koploper zijn op hun gebied. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de nieuwste technieken worden gebruikt en dat de vereiste ervaring wordt ingebracht om uw project te doen slagen.

Electrolyser

Omdat een elektrolyser duur is, zijn de meeste projecten er op gericht om een systeem te bouwen waarbij de productie zo continue mogelijk is. Dat past natuurlijk niet bij het productieprofiel van een zonne-installatie. Repowered ontwikkelt daarom een concept dat uitgaat van een relatief goedkope elektrolyser en een zonnepark waarvan de vermogens dusdanig op elkaar afgestemd zijn dat de productiekosten van waterstof geminimaliseerd worden.

Snel inzicht in de haalbaarheid en het rendement van uw zonproject?

Doe de flexcheck.

Naar de flexcheck