Vraagsturing

Bij vraagsturing zetten we technologie in om zoveel mogelijk van uw geproduceerde zonne-energie zelf te consumeren. Hiermee kunt u als bedrijf besparen op energiebelastingen en transportkosten. Repowered denkt graag met u mee wat vraagsturing voor u kan betekenen en hoeveel u zou kunnen besparen.

Vraagsturing, de voordelen

  • Zo veel mogelijk zonne-energie zelf gebruiken
  • Minder energiebelastingen
  • Minder transportkosten

IANOS – Integrale oplossingen voor eilanden

Op het Nederlandse Waddeneiland Ameland zijn serieuze ambities om het energiesysteem te verduurzamen. Op een eiland is het daarbij logisch te zoeken naar oplossingen waarmee het systeem niet alleen duurzamer, maar ook onafhankelijk van externe bronnen wordt. Repowered gaat helpen om op Ameland een systeem dat duurzaam, betrouwbaar en onafhankelijk is te bouwen.

Meer over IANOS – Integrale oplossingen voor eilanden
Alle cases

Vraagsturing

Inleiding

De productie van duurzame elektriciteit en vraag naar elektriciteit van een bedrijf lopen bijna nooit synchroon. In Nederland zijn de meeste bedrijven met zonnepanelen aangesloten op het openbare net. In tijden van overproductie kan de elektriciteit terug geleverd worden aan het net. Indien er een tekort is kan er elektriciteit worden geïmporteerd.

Over de elektriciteit die geïmporteerd wordt moet energiebelasting en transportkosten worden betaald. Dit is niet het geval als u uw eigen geproduceerde energie zelf gebruikt. Door vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen is dus voordeel te halen.

Case XYZ

Voorbeeld: vriesinstallaties aansturen met prijssignalen
Als afnemer van energie is deze sector bijzonder. Je hoeft een vriesinstallatie niet permanent van energie te voorzien, je kunt energiegebruik uitstellen. Enkele bezitters van vriesinstallaties doen dat al. Ze sturen hun installaties gedurende de dag aan op basis van prijssignalen van de energiemarkt. Stijgt de energieprijs boven een bepaalde waarde, dan nemen ze geen stroom meer af. Deze manier van afnemen heet ‘demand response’. Dit stuursignaal kan ook gecombineerd worden met metingen en voorspellingen van hun eigen zonne-installatie om zo nog meer kosten te besparen.

Snel inzicht in de optimalisatiemogelijkheden binnen uw bedrijf?

Doe de flexcheck.

Naar de flexcheck