Energie-opslag

Wilt u een zonne-installatie realiseren maar is er beperkte netcapaciteit beschikbaar? Of wilt u weten of uw project toe kan met een kleinere aansluiting? Repowered denkt graag met u mee wat de rol van elektriciteitsopslag voor uw casus kan betekenen.

Energie-opslag, waarom?

  • Kleinere aansluiting mogelijk
  • Een zonne-installatie realiseren met netcongestie
  • Geen zonne-energie weggooien
  • Verhoog de waarde van uw zonnestroom

IANOS – Integrale oplossingen voor eilanden

Op het Nederlandse Waddeneiland Ameland zijn serieuze ambities om het energiesysteem te verduurzamen. Op een eiland is het daarbij logisch te zoeken naar oplossingen waarmee het systeem niet alleen duurzamer, maar ook onafhankelijk van externe bronnen wordt. Repowered gaat helpen om op Ameland een systeem dat duurzaam, betrouwbaar en onafhankelijk is te bouwen.

Meer over IANOS – Integrale oplossingen voor eilanden
Alle cases

Energieopslag

Introductie

Als er sprake is van netcongestie en u heeft niet de mogelijkheid om de pieken van uw zonne-installatie zelf of lokaal te gebruiken, dan kan opslag mogelijk tot economische meerwaarde leiden. Op momenten van hoge productie kan de elektriciteit (tijdelijk) worden opgeslagen en op een later moment weer worden ingezet. Met behulp van elektriciteitsopslag verschuift de productie van piekuren naar een ander tijdstip, waarop wel transportcapaciteit beschikbaar is. Hiernaast kan de piekbelasting van uw aansluiting worden verlaagd en heeft u mogelijkheid om een kleinere aansluiting te realiseren.

Case XYZ

Leverancier onafhankelijk

Repowered onderzoekt voor uw specifieke casus de meest geschikt oplossing en is niet gebonden aan één leverancier of specifieke technologie. We hebben intensieve contacten met verschillende partners welke koploper zijn op hun gebied. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de nieuwste technieken worden gebruikt en dat de vereiste ervaring wordt ingebracht om uw project te doen slagen.

Innovatieve duurzame batterijen

Naast de "standaard" veel gebruikte Lithium Ion batterijen kan Repowered ook Vanadium Redox Flow Batterijen (VRFB) leveren. VRFB is een nieuwe generatie energieopslag welke de afgelopen jaren wereldwijd is getest en uitermate geschikt is voor een grote toepassing.

Waarom is deze methode van energieopslag interessant?

  • Energie opslag voor langere tijd 2-12 of meer uren;
  • Geen degradatie in capaciteit;
  • 100% bruikbare ontladingsdiepte;
  • Levensduur van meer dan 20 jaar;
  • Veilig, niet brandbaar of explosief en milieuvriendelijk.

Snel inzicht in de haalbaarheid en het rendement van uw zonproject?

Doe de flexcheck.

Naar de flexcheck