Solarflex: Zon in combinatie met batterij-opslag

In steeds meer gebieden biedt het elektriciteitsnet geen toegang meer voor nieuwe zonne-installaties. Door zon te combineren met batterij-opslag kan worden volstaan met een kleinere aansluiting. Het elektriciteitsnet wordt efficiƫnter gebruikt en ontwikkelaars kunnen inkomsten genereren door slimme inzet van de batterij.

Voor een van de grootste Nederlandse ontwikkelaars van zonneparken werkt Repowered aan een project waar zon wordt gecombineerd met batterij-opslag.

Door de piekbelasting van de zonne-installatie op te vangen kan het project volstaan met een kleinere elektriciteitsaansluiting. De opgeslagen energie wordt op een later moment weer op het net gezet. In combinatie met prijsarbitrage en inzet op de balanceringsmarkten ontstaat hierdoor een verdienmodel.

Op basis van de kenmerken van het zonnepark heeft Repowered een opslag systeem geselecteerd en gedimensioneerd. Naast de technische en financiƫle dimensionering van het project, gaat Repowered ook de realisatie van het project verzorgen.

Contact opnemen

Benieuwd wat opslag voor uw project kan beteken?

Doe de flexcheck.

Naar de flexcheck